Tietosuojakäytäntö

PS arvostaa yksityisyyttäsi. Siksi pyrimme aina suojaamaan henkilötietosi parhaalla mahdollisella tavalla ja noudattamaan kulloinkin voimassa olevia tietosuojaa ja henkilötietojen suojaa koskevia lakeja ja määräyksiä. Tällä tietosuojakäytännöllä haluamme kertoa sinulle, miten PS käsittelee henkilötietojasi.


Yleistä

Henkilötietojesi käsittelystä vastaava taho (rekisterinpitäjä) on PS Auction AB (”PS”/”me”), yritystunnus 556632-1468, osoite Kindsvägen 44, 512 50 Svenljunga, Ruotsi, puhelinnumero +46 (0)325-618 290.

Tietosuojakäytäntö koskee kaikkia tietoja, joita PS kerää sinusta myyjänä, ostajana tai ostotarjouksen tekijänä. Tietosuojakäytäntö koskee myös sinua, jolla on käyttäjätili osoitteessa www.psauction.com (”Verkkosivusto”), sekä sinua, joka edustat myyjää, ostajaa tai ostotarjouksen tekijää, esimerkiksi silloin, kun kyseessä on yritys ja toimit yrityksen edustajana.

Tietosuojakäytännössä myyjästä, ostajasta tai ostotarjouksen tekijästä mainitut seikat koskevat soveltuvin osin myös sinua, joka edustat myyjää, ostajaa tai ostotarjouksen tekijää.


Mitä henkilötietoja käsittelemme?

Käsittelemämme henkilötiedot koostuvat tiedoista, jotka olet luovuttanut meille tai jotka keräämme Verkkosivustolla tai kolmannelta osapuolelta.

Luovuttamasi henkilötiedot Kun haluat myydä tuotteen, jättää tarjouksen ja/tai tehdä ostoksia kauttamme, luovutat itsestäsi meille tiettyjä tietoja. Luovutat meille tietoja myös silloin, kun rekisteröit käyttäjätilin, tilaat uutiskirjeitä tai lähetät meille tiedustelun Verkkosivuston kautta. Voit joutua luovuttamaan tietoja myös muista syistä. Luovutettavia tietoja voivat olla esimerkiksi nimesi, yhteys- ja osoitetietosi, henkilötunnuksesi, taloudellista tilannettasi koskevat tiedot ja maksukorttinumerosi.

Sinulta tai kolmannelta osapuolelta keräämämme henkilötiedot Luovuttamiesi tietojen lisäksi käsittelemme myös ostotietojasi sekä tarjous-, osto- ja myyntihistoriaasi koskevia tietoja. Vieraillessasi Verkkosivustolla keräämme automaattisesti henkilötietoja Verkkosivuston kautta, esimerkiksi tietoa IP-osoitteestasi ja siitä, mitä tuotteita olet etsinyt ja katsonut ja mistä tuotteista olet tehnyt tarjouksen. Jos otat meihin yhteyttä muutoin kuin yksityishenkilönä, voimme käsitellä myös tietoja, joita olemme markkinointitarkoituksissa tai asiakaskokemuksesi parantamiseksi ostaneet tai saaneet käyttöömme julkisista rekistereistä ja tietokannoista.

Mitä tarkoituksia varten käsittelemme henkilötietojasi?

Henkilötietojen keräämisen ja käsittelemisen tarkoituksena on hallita sitoumuksemme sinua kohtaan ja toteuttaa ne, parantaa tarjouksiamme ja palveluitamme sekä noudattaa soveltuvaa lainsäädäntöä ja viranomaispäätöksiä.

Käsittelemme henkilötietojasi voidaksemme hallinnoida tuotteesi myyntiä ollessasi myyjä tai tekemiäsi tarjouksia, seuraamiasi tuotteita, Verkkosivustolla tekemiäsi ostoksia tai käyttäjätiliäsi ollessasi ostaja. Voimme käsitellä henkilötietojasi myös suoramarkkinointia, asiakastutkimuksia tai tilastointia varten. Lisätietoja on jäljempänä.

Verkkosivustolla tekemiesi kauppojen hallinta

Käsittelemme nimeäsi, sähköpostiosoitettasi, toimitusosoitettasi, kotiosoitettasi, tarjouksentekoon liittyviä tietojasi ja puhelinnumeroasi hallinnoidaksemme käyttäjätiliäsi, tekemiäsi tarjouksia sekä ostojasi ja toteuttaaksemme myynti- ja ostotoimeksiantosi. Jos haluat rahoittaa ostoksesi PS Finans -rahoituksella tai jos meillä muutoin voimassa olevan lainsäädännön mukaan on oikeus tehdä niin, voimme myös käsitellä henkilötunnukseesi liittyviä tietoja sekä taloudellista tilannettasi koskevia tietoja luottotietojen tarkastusta varten sekä henkilöllisyytesi varmentamiseksi tässä yhteydessä. Tämän kohdan mukaisen käsittelyn oikeudellinen peruste on se, että käsittely on välttämätöntä voidaksemme toteuttaa tuotteen myynnistä tai ostosta kanssasi tekemämme sopimuksen. Sinulla on oltava käyttäjätili voidaksesi tehdä tarjouksia ja ostaa tuotteita Verkkosivustolla. Jos et luovuta tietoja meille, emme voi myydä tuotetta sinulle tai toteuttaa ostotapahtumaasi Verkkosivustolla tai muutoin täyttää sinulle antamiamme sitoumuksia. Jos meillä ei ole mahdollisuutta käsitellä henkilötunnustasi tai taloudellista tilannettasi koskevia tietoja, emme voi tarkastaa luottotietojasi emmekä näin ollen voi myöntää sinulle luottoa.

Käyttäjätilisi hallinta

Jos luot käyttäjätilin, käsiteltäviin tietoihin lukeutuvat edellä mainittujen henkilötietojen lisäksi henkilötunnus, tarjous- ja ostohistoria sekä IP-osoite. Käsittelemme henkilötietoja voidaksemme hallinnoida käyttäjätiliäsi ja helpottaaksemme asiointiasi Verkkosivustolla. Tarjous- ja ostohistoriaasi käsitellään myös siksi, että voit helposti nähdä jättämäsi tarjoukset ja tekemäsi ostokset. Käsittelemme IP-osoitettasi voidaksemme varmistaa, että tarjous on juuri sinun tekemäsi ja että oikea henkilö on voittanut tarjouskilpailun. Tämän kohdan mukaisen käsittelyn oikeudellinen peruste on suostumuksesi, jonka olet antanut käyttäjätilisi rekisteröinnin yhteydessä.

Markkinointitarkoitukset ja muu vastaava käyttö

Toivomme, että myyt tai ostat tuotteita kauttamme myös jatkossa. Jotta saisit tietää tarjouksistamme ja meistä, voimme rajoitetuksi ajaksi tallentaa sähköpostiosoitteesi, osoitteesi ja matkapuhelinnumerosi lähettääksemme sinulle uutiskirjeitämme ja muita tiedoksiantoja sähköpostitse, kirjeitse ja tekstiviestillä. Oikeudellinen peruste näiden henkilötietojen käsittelylle uutiskirjeiden lähettämistä varten on sinun suostumuksesi.

Jos olet antanut siihen suostumuksesi esimerkiksi käyttäjätilin rekisteröinnin yhteydessä, voimme käyttää myös sähköpostiosoitettasi, osoitettasi ja matkapuhelinnumeroasi suoramarkkinoinnin, uutiskirjeiden, asiakastutkimusten ja/tai tilastoinnin yhteydessä sekä lähettääksemme tiedoksiantoja kirjeitse, sähköpostitse ja tekstiviestillä siihen asti, että poistat käyttäjätilisi tai peruutat suostumuksesi. Oikeudellinen peruste käsittelylle on tällaisessa tapauksessa oma suostumuksesi.

Kuka voi tarkastella henkilötietojasi?

Tietojasi käsittelevät lähtökohtaisesti ainoastaan PS sekä PS-konserniin kuuluvat yritykset. Voimme luovuttaa tietojasi myös valituille yhteistyökumppaneillemme ja toimittajillemme jäljempänä selostetun mukaisesti.

• Jotta ostamasi tuote voidaan toimittaa sinulle kotiin, luovutamme yhteystietosi kuljetusyrityksille tilauksesi mahdollista toimitusta varten.
• Maksua varten voimme luovuttaa maksukorttitietosi maksunvälittäjälle. Luottotietojen tarkistamiseksi voimme lisäksi luovuttaa henkilötunnuksesi sekä taloudellista tilannettasi koskevat tiedot luottoyhtiöille.
• Markkinointitarkoituksia varten voimme luovuttaa yhteystietosi mainostoimistoille ja kirjapainoille esimerkiksi markkinointimateriaalin painatusta ja jakelua varten.
• Sisäiset ja ulkoiset IT-toimittajamme ja muut mahdollisesti käyttämämme toimittajat saattavat voida tarkastella kaikkia henkilötietojasi, joita käsittelemme. Näin tapahtuu kuitenkin vain siinä laajuudessa kuin se on välttämätöntä tällaisten toimittajien ja PS:n välisten toimeksiantojen hoitamiseksi.
• Edustajamme saattavat voida tarkastella kaikkia henkilötietojasi, joita käsittelemme. Näin tapahtuu kuitenkin vain siinä laajuudessa kuin se on välttämätöntä PS:n edustajan tehtävien hoitamiseksi.

Kuinka kauan säilytämme henkilötietojasi?

Henkilötietoja, joita käsittelemme hallinnoidaksemme tuotteen myyntiä, ostotarjouksia tai ostamista tai suorittaaksemme muutoin sopimuksen mukaiset velvollisuutemme sinua kohtaan, säilytetään vain niin kauan kuin se on välttämätöntä myynnin, ostotarjousten tai ostojen hallinnoimiseksi tai muutoin sopimuksemme toteuttamiseksi.

Kirjanpitoa varten säilytämme sopimustamme koskevat tiedot seitsemän vuoden ajan voimassa olevan kirjanpitolainsäädännön mukaisesti.
Voimassa olevan lainsäädännön mukaisesti meillä on oikeus tallentaa yhteystietosi suoramarkkinointia varten tietyksi ajaksi ostosi tai sopimuksemme voimassaolon päättymisen jälkeen. Tämän ajan pituus vaihtelee sopimuksen kohteen mukaan. PS voi näin ollen tallentaa yhteystietosi suoramarkkinoinnin lähettämistä varten määräajaksi, jonka pituus määräytyy voimassa olevan tietosuojalainsäädännön sekä markkinointia koskevan lain ja käytäntöjen mukaisesti.

Jos olet erikseen antanut suostumuksesi suoramarkkinointiin, säilytämme sähköpostiosoitteestasi, osoitteestasi ja matkapuhelinnumerostasi koostuvia henkilötietojasi siihen asti, että poistat rekisteröitymisesi tai pyydät, ettemme ota sinuun enää yhteyttä.

Jos olet rekisteröinyt käyttäjätilin, käsittelemme kaikkia henkilötietojasi siihen asti, että poistat käyttäjätilisi tai pyydät muuten meitä poistamaan tietyt tiedot. Poistamme kuitenkin aina tilin, jota ei ole käytetty kahteen vuoteen. Tiedot tekemistäsi ostoksista poistetaan joka tapauksessa ostohistoriastasi viimeistään kahden vuoden kuluttua.

Henkilötietojasi voidaan säilyttää edellä esitettyä pidempään siltä osin kuin laissa, asetuksissa tai viranomaispäätöksissä niin edellytetään.

Oikeutesi

Sinulla on oikeus pyytää tietoja, joita PS Auctionilla on sinusta milloin tahansa. Tietopyyntö täytyy tehdä kirjoittamalla ja sen tulee sisältää sinun nimesi, henkilötunnuksesi, sekä allekirjoitus. Tarvitsemme nämä varmistaaksemme, että tiedot toimitetaan oikeasta henkilöstä.

Lähetä tietopyyntö, tai väärien tietojen korjauspyyntö osoitteeseen gdpr@psauction.com. Lähetämme tiedot pyytämääsi osoitteeseen.

Jos tiedoissasi on virheitä, puutteita, tai tarpeettomia kohtia, voit pyytää niiden oikaisua. PS Auction ei voi poistaa tietoja, joita sen täytyy pitää voimassa olevien lakien mukaisesti. Tällaisia ovat esimerkiksi kirjanpitolain vaatimukset. Emme voi myöskään poistaa tietoja, jos niiden säilyttämiseen on hyvät syyt, esimerkiksi maksamattomat laskut.

Voit tietyissä tapauksissa saada tietosi yleisesti käytetyssä ja koneellisesti luettavassa muodossa. Tämä oikeus käsittää tietoja, joita olet meille antanut, ja jos niitä käytetään sopimuksen ehtojen täyttämiseen kanssasi, tai sinun luvallasi.

Olet milloin tahansa oikeutettu poistamaan osittain tai kokonaisuudessaan antamasi suostumuksen henkilötietojesi käsittelyyn. Voimme siinäkin tilanteessa käyttää tietojasi, jotka on kerätty ennen kuin suostumuksen poisto astuu voimaan. Sinulla on myös oikeus pyytää tietoihisi kohdentuvan, suoramarkkinointitarkoituksessa käytettävän suostumuksen muuttamista. Sinulla on myös oikeus tehdä valitus Tietosuojavaltuutetulle tai muulle toimivaltaiselle valvontaviranomaiselle, joka valvoo yritysten henkilötietojen käsittelyä.

Olemassa olevien tietosuojasäädösten mukaisesti, sinulla on oikeus saada tietää, mitä henkilökohtaisia tietoja meillä sinusta on ja sinulla on oikeus pyytää näiden tietoja oikaisua.

Tietojen käyttö EU:n ulkopuolella

PS Auction siirtää henkilökohtaisia tietoja EU:n ulkopuolelle vain, jos kyseessä oleva maa noudattaa riittävää käytäntöä EU:n tietosuojasäädösten mukaisesti, tai jos tietojen siirto on erikseen ilmoitettu, kun annat tietojasi käytettäväksi.

Evästeet

PS Auctionin internetsivustot käyttävät evästeitä yleisen käyttäjäkokemuksen parantamiseksi ja istuntokohtaisia evästeitä sen hetkisen käytön hallinnoimiseksi. Eväste on tekstitiedosto, jonka palvelin asettaa kovalevyllesi. Evästeillä ei voi käyttää ohjelmia, tai asettaa viruksia tietokoneellesi. Eväste on yksilöllisiä ja niitä voi lukea vain palvelin, joka sen alun perin on koneellesi asettanut. Yksi evästeiden pääkäyttötapa on kertoa palvelimelle, että vierailet uudelleen tietyllä internetsivustolla ja sen avulla sinulle voidaan tarjota henkilökohtaisemmin muokattu käyttäjäkokemus.

Voit valita haluatko vastaanottaa, tai kieltää evästeen asettamista koneellesi. Monet internetselaimet hyväksyvät evästeet automaattisesti, mutta voit vaihtaa tämän selaimen asetuksista. Jos laitat selaimesta evästeasetuksen pois päältä, sivuston tietyt interaktiiviset ominaisuudet jäävät hyödyntämättä. Istuntokohtaiset evästeet poistetaan kovalevyltäsi, kun suljet selaimen kokonaan. Jos laitat istuntokohtaiset evästeet pois päältä, et voi tehdä sivustolla ostoksia, kirjautua sisään, tai käyttää muita PS Auctionin huutokauppoihin liittyviä välttämättömiä ominaisuuksia.

Nämä käyttöehdot tulivat voimaan 24.5.2018